اخبار و رویدادها

فساد مهار گسیخته اداری واقتصادی درافغانستان

**نوشته شده توسط بخش خبر**. **ارسال شده در** اخبار و رویدادها

فساد اداری در افغانستان، رواج گسترده‌ای دارد و این کشور در سال‌های گذشته به عنوان یکی از "فاسدترین" کشورها در جهان شناخته شده است.کمیته مشترک نظارت و ارزیابی، در گزارش خود از نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت، وزارت امور مهاجران و عودت کنندگان، دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده کابل بانک و اداره حمایت از سرمایه گذاری خصوصی به عنوان نهادهایی نام برده است که ضعیف‌ترین عملکرد را در مبارزه با فساد اداری داشته‌اند.کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری در افغانستان، با انتشار گزارش تازه‌ای گفته است که فساد بر تمام بخش‌های زندگی افغان‌ها تاثیر گذاشته است.

این کمیته در پنجمین گزارش شش‌ماهه خود که روز چهارشنبه ۲۷ حمل/فروردین منتشر شد، به نقل از درگو کاس، رئیس این کمیته نوشته است: "تمامی ارزیابی‌های مبارزه با فساد اداری که در سال ۲۰۱۳ اجرا شده‌اند، نشان می‌دهند که فساد در همه جوانب زندگی افغان‌ها نفوذ نموده است. در طی شش ماه گذشته، کمیته نظارت و ارزیابی تدابیری را شناسایی نموده است که می‌تواند زمینه‌ساز برای بهبودی پروسه مبارزه با فساد اداری در افغانستان گردد و از نهادهای ملی و بین‌المللی خواهان عملی نمودن موثر آن می‌باشد."

کمیته نظارت و ارزیابی فساد اداری از شماری از نهادهای دولتی افغانستان نیز به دلیل "ضعف" در مبارزه با فساد اداری انتقاد کرده‌است.

در این گزارش به صورت مشخص از دادستانی کل کشور نام برده شده و این نهاد متهم شده که به "صدها" پرونده‌ای که این کمیته به آنها فرستاده، رسیدگی نکرده است.

یما ترابی، از اعضای این کمیته به خبرنگاران گفت که دادستانی کل افغانستان به برخی از پرونده‌های مهم فساد اداری، از جمله پرونده کابل بانک و پرونده بیمارستان سردار محمد داوود خان به درستی رسیدگی نکرده است.

آقای ترابی با انتقاد از نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت ( آیساف) گفت که این نیروها در جریان رسیدگی به پرونده بیمارستان سردار محمد داوود خان به اندازه لازم همکاری نکرده‌اند.

او گفت: "ما در مورد [پرونده] شفاخانه سردار محمد داوود خان از آنها کمک خواسته بودیم، آنها کمکی را که با نهادهای عدلی و قضایی افغانستان می کردند، نکردند."

نام تعدادی از مقام‌های افغان و وابستگان آنها در پرونده اختلاس در کابل بانک مطرح شد

کمیته مشترک نظارت و ارزیابی، در گزارش خود از نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت، وزارت امور مهاجران و عودت کنندگان، دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده کابل بانک و اداره حمایت از سرمایه گذاری خصوصی به عنوان نهادهایی نام برده است که ضعیف‌ترین عملکرد را در مبارزه با فساد اداری داشته‌اند.

آقای ترابی در رابطه با عملکرد این نهادها گفت: "ما به این نهادها سفارش‌هایی [در راستای مبارزه با فساد] فرستادیم، ولی پاسخگویی آنها بسیار کم بود، خصوصا آیساف."

این کمیته در بخش دیگری از گزارش خود از دستاوردها در زمینه مبارزه با فساد اداری در افغانستان یادآوری کرده است.

در گزارش این کمیته آمده است که ابتکارها در زمینه شفافیت در بخش ساختمان‌سازی که معمولا نیاز به سرمایه‌گذاری گسترده‌ای دارد، موثر بوده است.

در این گزارش همچنین از پیکارهای تبلیغاتی علیه فساد اداری و سهم‌گیری ۲۷۰۰ تن از روحانیان در آن و تهیه پیش‌نویش قانون مبارزه با پول‌شویی، به عنوان دستاوردهای افغانستان در عرصه مبارزه با فساد اداری یاد شده است.

از سوی دیگر مقام‌های دادستانی کل کشور انتقادهای مطرح شده علیه این نهاد از سوی کمیته نظارت و ارزیابی فساد اداری را رد کرده‌اند.

بصیر عزیزی، سخنگوی دادستانی کل گفت که شماری از افرادی که در ماجرای کابل بانک دست داشتند، به مراجع قضایی معرفی شده‌اند و شماری دیگر از این افراد نیز در انتظار صدور حکم دادگاه هستند.

او افزود که رسیدگی به پرونده‌های فساد نیازمند زمان، شواهد و مدارک قانع کننده هستند و هم اکنون دادستانی کل در حال بررسی تعدادی از این دست پرونده‌ها است.

کمیته مستقل نظارت و ارزیابی فساد اداری، شش عضو دارد که سه تن از آنها افغان هستند.

فساد اداری در افغانستان، رواج گسترده‌ای دارد و این کشور در سال‌های گذشته به عنوان یکی از "فاسدترین" کشورها در جهان شناخته شده است.

 

 

 

 

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**