تاریخ و فرهنگ

فقدان نخبه گی در زعامت ملی!

**نوشته شده توسط ali halimi**. **ارسال شده در** تاریخ و فرهنگ

فقدان نخبه گی در زعامت ملی!
 
نویسنده: محمدعلی احمدی - معاون والی ولایت غزنی
منبع: یادداشت فیسبوک
 
اندیشه "حکومت نخبه گان" یا "حاکمیت عقلای قوم"، هرچند بار اول قبل از دو هزار سال توسط ارسطو، تئوری سازی شد اما به تدریج، با رشد دانش بشر، از جانب همه ادیان، مکاتب، ایدئولوژی ها، و مذاهب به عنوان یک الگوی کامل حکومت داری پزیرفته شد و اسلام نیز "حاکمیت صالحان" را به عنوان اصل دینی مشروعیت داد.
از آنجایی که "نخبه گان" دارای توانایی و پتانسیل پایان بخشیدن به بحرانهای موجود و تلاش برای گذار از وضعیت نا مطلوب به وضعیت ایده آل در جوامع خویش اند، درجوامع مد...رن، دموکراسی هم حول حاکمیت "نخبه گان" چرخیده و توفیقات نظام ها به نحوه مدیریت نخبه گان ارتباط میگیرد، حتی در کنار "اصل تخصص"، " اصل تعهد برای تقبل مسئولیت در سطوح مختلف اداره، "معیار حکومت داری خوب" تلقی میگردد. فقدان جایگه نخبه گی و عدم هماهنگی میان نخبه گان، موجب موج سواری های سیاسی و سوء استفاده گروه های ذینفع ازشکاف های موجود درجامعه و حکومت میگردد. همچنان تفکیک (فاصله) میان حکومت وحکومت کنندگان نیز از مولفه های است که نقش محوری در تحکیم وحدت ملی، ترجیح منافع ملی،ایجاد فضایی تفاهم  وهمدلی براساس موازین دموکراسی و حقوق شهروندی دارد.
عمده ترین توجیه برای چالشهای کمر شکن افغانستان (از گذشته تا حال)، فقدان جایگاه نخبه گی در زعامت سیاسی بوده که با اسف همواره سفله گان زور مند، معامله گران  اجیر، به جای نخبه گان، تکیه زده و زمام سیاست، قدرت و رهبری را عهده دار شده و ازهمین رو است که زنجیره از بحران های ممتد و عقب مانی شرم آور هویت افغانی را در برگرفته است. جدا از حب و بغض، تعقیب مناظرات پر طمطراق کاندیدای محترم زعامت افغانستان، با آن پریشان گویی، بی برنامه گی و حتی ضعف سواد(؟)، این فرضیه را قوت می بخشد که  نظام و قدرت سیاسی ما، هنوز از فقدان نخبه و عدم اجماع نخبه گان، رنج می برد و مراجعه به مردم، حتی دموکراسی مدرن در نظام پیچیده افغانستان برای حاکم سازی رجال فاقد دانش، تخصص و نخبه گی بستر ساز می باشد.
عبور از بحران های دامنه دار و ایجاد نظام مشروع و مقبول، با ناگزیری انتخاب میان بد و بد تر، ممکن نیست و سیاست و قدرت با حضور رقابتی چند چهره معلوم الحال گره کوری از ین وطن باز نخواهد کرد، تا زمانی که جایگاه نخبه گی در تارک حکومت گشوده نگردد و شایسته سالاری از دایره قومیت عبور ننماید.

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**