دین و مذهب

معیار های انتخاب اصلح وشایسته ترین درقرآن واحادیث

**نوشته شده توسط محمد علی راغبی**. **ارسال شده در** دین و مذهب

 اهتمام جدی به اسلام و ارزش‌های الهی و معنوی آن به عنوان مهم‏ترین وظیفه منتخبان ملت است، نمایندگان تحت هیچ شرایطی نمی‏‌توانند از این وظیفه مهم تخطی کنند و این ویژگی نه تنها برای نمایندگان مجلس، بلکه برای تک تک مسئولان در حکومت اسلامی ضروری و لازم است چنان که امیرمؤمنان حضرت علی(ع) در نامه‏‌ای به یکی از کارگزارانش می‏‌فرمایند « فانت محقوق ان تخالف علی نفسک و ان تنافخ عن دینک و لو لم یکن لک الا ساعة من الدهر و لا تسخط ا... برضی احد من خلقه، فان فی ا... خلفا من غیره و لیس من ا... خلف فی غیره»؛ بر تو شایسته است که با هواهای نفسانی مخالفت و از دین خود دفاع کنی، هرچند برای تو ساعتی از زندگی نمانده باشد؛ خدا را به خاطر رضایت احدی از مردم خشمگین مکن، زیرا خداوند جایگزین همه چیز می‏شود اما هیچ چیزی جانشین خداوند نمی‌تواند باشد».
اداره جامعه اسلامی امانتی است که از سوی مردم به مسئولان سپرده می شود
امروز، اداره جامعه اسلامى، امانتى است که از سوى مردم به مسئولان سپرده مى‌شود، لذا وظیفه مردم است این امانت را به کسانى که اهلیت و صلاحیت دارند بسپارند و نمایندگان نیز در این زمینه و به مصداق آیات شریفه 8 از سوره مبارکه مؤمنون و 32 از سوره مبارکه معارج که می‌فرماید « والذین هم لاماناتهم و عهدهم راعون » موظف به رعایت این امانت و عهد الهی هستند که در ترجمه این آیات، به خوبی این مفهوم روشن است و قرآن کریم می‌فرماید « و کسانی که امانت‌ها و پیمان خود را رعایت می‌کنند».
ویژگی علم و آگاهی
 علم و آگاهی به عنوان ویژگی سوم و مهم یک منتخب، با محور قرار دادن آیه شریفه 55 از سوره مبارکه یوسف که می‌فرماید « قال اجعلنی علی خزائن الارض انی حفیظ علیم »، اظهار داشت: همان طور که از ترجمه آیه و داستان یوسف پیامبر (ع) برمی‌آید، ویژگی علم و آگاهی در این پیامبر خداوند باعث شد که ریشه نابسامانی آن عصر را شناسایی کند و در پی چاره‌جویی برآید البته براساس بخش پایانی متن آیه می‌توان به صراحت اظهار داشت که مفهوم آیه شریفه تلفیق ویژگی علم و آگاهی با امانتداری است.

پرهیز از تجمل گرایی
 یکی از ویژگی‌های لازم برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی پرهیز از تجمل‌گرایی است؛ زیرا نمایندگان اشراف‏‌گرا نمی‏‌توانند دغدغه خاطر محرومان و مستمندان جامعه را داشته باشند و درد آن ها را بفهمند.
استقلال خواهی و بیگانه ستیزی
  استقلال‏خواهی و بیگانه ستیزی به عنوان یکی دیگر از ویژگی های مهم منتخب است، از مهم‏ترین دغدغه‏های یک منتخب، باید حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور باشد ؛ او باید در گفته‏ ها، نوشته ‏ها و اظهار نظرهایش، استقلال کشور و تأمین مصالح و حقوق مردم را مد نظر داشته باشد و هیچ گاه اندیشه دوستی با دشمنان و پیوستگی با بیگانگان را در سر نپروراند.
دوستی و تمایل به بیگانگان از خصلت های منافقان
خداوند متعال در سوره نساء با صراحت تمام دوستی و تمایل به بیگانگان را از خصلت‌های منافقان دانسته است و به اهل ایمان سفارش می‏کند که مبادا در تصمیم گیری‌های خود دشمنان اسلام و بیگانگان را بر مؤمنان ترجیح دهند و این ندای آسمانی را به مسلمانان ابلاغ می‏کند که « یا ایها الذین آمنوا لا تتخذوا الکافرین اولیاء من دون المؤمنین ‏» ؛ « ای اهل ایمان ! کافران را به جای مؤمنان دوست و تکیه گاه خود قرار ندهید ».

صداقت و راستگویی در گفتار و رفتار
بهترین معیار شناخت مردان الهی و حق باوران راستین، صداقت و راستگویی آنان در گفتار و رفتار آنهاست، این ویژگی را نیز در زمره خصوصیات بارز منتخب از منظر قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) است: طبق فرموده امام صادق علیه السلام باید صداقت و امانتداری افراد را سنجید و آن گاه به آن ها اعتماد کرد؛ آن حضرت ضمن حدیثی می‏فرماید « لا تغتروا بصلاتهم ولا بصیامهم، فان الرجل ربما لهج‏بالصلاة والصوم حتی لو ترکه استوحش ولکن اختبروهم عند صدق الحدیث واداء الامانة - به نماز و روزه افراد فریفته نشوید؛ زیرا شخص گاهی به نماز و روزه عادت کرده که اگر آن را رها کند احساس وحشت می‏کند؛ اما برای شناخت افراد، آن ها را با میزان راستگویی و امانتداری بیازمایید ».

لیاقت و شایستگی
  لیاقت و شایستگی را نیز بر اساس حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند « من استعمل عاملا من المسلمین و هو یعلم ان فیهم اولی بذلک منه و اعلم بکتاب ا... و سنة نبیه فقد خان ا... و رسوله و جمیع المسلمین - هر کس از مسلمانان کارگزاری را بر مسئولیتی بگمارد، در حالی که می‏داند در میان مسلمانان، از او شایسته‏تر و داناتر به کتاب خدا و سنت پیامبر صلی ا... علیه و آله و سلم وجود دارد، بی‏تردید به خدا، پیامبر او و جمیع مسلمانان خیانت کرده است »، از خصوصیات بارز و برجسته منتخب است.  این خصیصه به خوبی در آیه شریفه 247 از سوره مبارکه بقره تشریح شده و خداوند در این آیه با اشاره به لیاقت و شایستگی طالوت _ در زمینه علمی و هم در امور جسمی به جهت فرماندهی سپاه _ این خصوصیت را از ویژگی های مهم برای فرماندهی و نمایندگی مردم برشمرده است. « .... قال ان ا... اصطفه علیکم و زاده بسطة فی العلم و الجسم »...

شجاعت و شهامت
مردان خدا در سایه ایمان قوی و یقین به حقانیت اهداف خود، هرگز از قدرتی جز قدرت خداوند متعال، هراسی به دل راه نمی‏دهند و جز در برابر خداوند متعال سر تسلیم فرود نمی‏آورند؛ همچنان که امام علی(ع) فرمودند « عظم الخالق فی انفسهم وصغر ما دونه فی اعینهم - خدا در وجود آن ها بزرگ و غیرخدا در منظر آنان کوچک است ». رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن در توضیح درباره شجاعت و شهامت یک نماینده مجلس، با محور قرار دادن آیه شریفه 70 از سوره مبارکه احزاب، تصریح کرد: به استناد این آیه شریفه که می فرماید « یا ایهاالذین آمنوا اتقوا ا... و قولوا قولا سدیدا – ای کسانی که ایمان آورده اید، از خدا پروا دارید و سخنی استوار گویید »، بر یک نماینده مسلمان شایسته است که چنین باشد و در موضع‏‌گیری‌ها و اظهارنظرهای خود، از هیچ منصب و مقامی هراس نداشته باشد؛ بنابراین کسانی که نفس ضعیف دارند و در حوادث مرعوب قدرتمندان و استعمارگران می‏شوند، شایسته نمایندگی مردم نیستند.

 

 

 

 

 

 

 

**اشکال یابی جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات مشخصات**

**حافظه استفاده شده**

**پرس و جو پایگاه داده**

**ایرادات بارگذاری در فایل زبان**

**فایل زبان آپلود شده**

**رشته ترجمه نشده**